Quilt-as-you-go er en fantastisk måde at få en quilt sat sammen og quiltet i mere overskuelige dele.

Quilt-as-you-go er en fantastisk måde at få en quilt sat sammen og quiltet i mere overskuelige dele.

Hvor mange blokke vil du quilte.
Du kan stykke et par stykker sammen i en blok eller rækker eller quilte hver enkelt blok, men husk, at jo flere sektioner du vil bruge, jo flere sømme skal du samle.

Denne gang brugte jeg en gåfod til at quilte blokken, næste gang vil jeg bruge en free-motion fod, det er bare så sjovt.
Hvis du synes, det ville være nyttigt, vil jeg gerne afholde en gratis workshop eller to, hvis du efterlader en besked i kommentarerne nedenfor, sender en e-mail til mig på longarmqtd@yahoo.dk eller sms’er på 22 701079, hvis jeg får nok quiltere interesserede, så skal jeg nok få det til at ske!

Hvis du ønsker at lave quilten, men ikke ønsker at quilte den, tilbyder jeg 50% rabat på Longarm quiltning på denne færdige quiltetop!

Kontakt mig, Brenda på longarmqtd@yahoo.dk for at reservere din plads og være den første på listen til at få den langarmsquiltet!

Klip bagbeklædningen lidt større end blokken, ca. 14″, og læg blokken/vatningen på den med den forkerte side mod hinanden.

Du kan enten sprøjte eller hæfte dine lag sammen med en nål.

Klip dit vævet stof til den færdige størrelse af din blok, 12″, læg det på blokken og lad en kvart tomme rundt om blokken være fri for vævet stof.

Nu er du klar til at quilte!

Trimning og sammenføjning

Når du har quiltet det, skal du trimme din bagside lige til med toppen.

Hvis du vil samle blokkene, skal du folde bagsidestoffet for at få det af vejen og sætte det på plads på blokken med en nål.

Sæt derefter de to blokke sammen med den rigtige side mod hinanden, og sørg for, at blokkenes kanter flugter med hinanden.
Brug clips eller knappenåle til at holde dem sammen.
Sy forsigtigt blokkene sammen med en kvart tommer søm, idet du sørger for ikke at fange bagsiden eller pladen i sømmen.

Når du har sat de to blokke sammen, skal du presse det ene lag af bagbeklædningen til sømmen, presse en kvart tomme fold i den resterende bagbeklædning og presse den over toppen af sømmen.

Afslut sømmen i hånden med et piskesøm eller med maskine. Husk, at hvis du syer den sidste søm i maskine, vil den kunne ses på forsiden af quilten.

Brug den samme teknik til at samle alle dine blokke eller rækker, indtil quilten er færdig.

Quilt-as-you-go

Quilt-as-you-go metoden er en fantastisk måde at quilte en hel quilt på din symaskine, selv om der er meget lidt plads på den. Stykkerne er meget nemmere at håndtere, især med et mindre halsrum.
Det er også en rigtig god måde at udvikle dine færdigheder i maskinquiltning på ved hjælp af enten din gå- eller fri-morningsfod og et fantastisk tidspunkt at prøve “lineal-arbejde” på.

Jeg brugte en cremefarvet tråd i vægt 40 med en stinglængde på 4.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s