COURTHOUSE STEPS MINI QUILT.

This month we are sewing a traditional courthouse block quilt, the quilt is 24″ x 20″ and consists of 20 blocks, 10 in a blue colourway and 10 in pink, I used reproduction civil war type fabrics, but can be made in any fabric of your own choice. The block size is 4 ” square unfinished , 3.5″” finished.

The following tutorial is an alternative to a strip pieced way of making this quilt, so it’s a little different from the pattern you’ve been sent, but some quilters like this way of sewing, so I thought I’d show it here.

I denne måned syr vi en traditionel quilt med blokke fra retsbygningen, quilten er 24″ x 20″ og består af 20 blokke, 10 i blå og 10 i lyserødt. Jeg har brugt reproduktionsstoffer fra borgerkrigen, men den kan laves i ethvert stof efter eget valg. Blokstørrelsen er 4″ firkantet ufærdig, 3.5″ færdig.

Følgende vejledning er et alternativ til en strip pieced måde at lave denne quilt på, så det er lidt anderledes end det mønster, du har fået tilsendt, men nogle quiltere kan lide denne måde at sy på, så jeg tænkte, at jeg ville vise det her.

Sew the blocks together as shown above, press the seams open and add your border, press.

Quilt as desired, I quilted mine using my walking foot in the ditch around the blocks then hand quilted the block around the light fabric.

Sy blokkene sammen som vist ovenfor, tryk sømmene op, og læg din kant på, tryk.

Quilt som ønsket, jeg quiltede mine med min gåfod i grøften rundt om blokkene og quiltede derefter blokken i hånden rundt om det lyse stof.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s